Programma

Herberg Hoorn, Stad van Ontmoeting

Herberg Hoorn komt er weer aan. Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de verschillende programma onderdelen voor de editie van 2017. De start is op vrijdag 15 december. Hoe deze er uit gaat zien wordt later bekend gemaakt, maar er zijn o.a. ideeën rondom een bijzondere lichtjesavond in het havengebied. Het thema dit jaar is ‘Hoorn, Stad van Ontmoeting’.

Hoewel de plannen nog volop in ontwikkeling zijn, hieronder de eerste contouren van het nieuwe programma 2017.

Net als tijdens vorige edities van Herberg Hoorn is de Superkoopzondag op zondag 17 december een bijzondere belevenis. Opnieuw zullen vele artiesten, koren en verhalenvertellers te zien zijn op bijzondere plekken, pleinen en in de winkels. Weer een ongekend gevarieerd en breed palet aan optredens en andere vermakelijkheden. Ga op avontuur en beleef het mee! De koopzondag wordt afgesloten rond 16.30 uur in de Koepelkerk aan het Grote Noord met een grote Sing-A-Long. Net als vorig jaar willen we met 800 stemmen de kerst 2017 inluiden.

Vereniging Oud Hoorn bestaat dit jaar 100 jaar en sluit aan bij Herberg Hoorn met een serie bijzondere Kerstwandelingen door de stad. Aan stichting Op Roet is gevraagd om deze wandelingen van theatrale elementen te voorzien. Ook hier staat het thema ‘ontmoetingen’ centraal. Op het lijstje staan oude herbergen, vijandelijke ontmoetingen met Bossu, pijnlijke ontmoetingen in de rechtszaal en ook pikante en zelfs verboden ontmoetingen zoals die van Agathe van Foreest. Data en aanvangstijden volgen nog. Toegang uiteraard vrij.

Het Kinderplein staat voor zaterdag 16 december op het programma in samenwerking met SKH. Er wordt gekeken om er een leuke culturele kindermiddag van te maken met o.a workshops en muziek. Toegang en meedoen is gratis. Het plan is om de kindermiddag rond de klok van 17.00 uur over te laten gaan in een feest van culturen, waar gegeten, gezongen en ontmoet wordt.

Op zondag 17 december zal voor de Koepelkerk weer een eigentijds Kerstspel worden gehouden. Meer informatie hierover volgt spoedig.

De Dubbele Buurt wordt op zondag 17 december weer theaterstraat met vrolijke en hilarische scetches in de cafés. Een viertal cafés hebben al aangegeven mee te willen doen: 't Café, Café Ome Tinus, Pub & More Barrels en Proeflokaal CharlieS. Herberg Hoorn werkt hier nauw samen met het Brugtheaterfestival uit Alkmaar.

Herberg Hoorn wil verder in verschillende lege winkelpanden weer een aantal bijzondere herbergen ontwikkelen. Plekken waar je eten en verhalen uit verschillende windstreken kunt proeven en horen. Verder zijn er contacten om met scholen uit Hoorn weer een aantal etalages te maken aan de hand van het thema ‘ontmoetingen’.

Het bezoeken van verzorgings- en verpleeghuizen is ondertussen een vast onderdeel van Herberg Hoorn geworden. Zo gaan muzikanten en verhalenvertellers deze periode op bezoek bij verzorgings- en verpleeghuizen in Hoorn en Berkhout.

Ook gaat Herberg Hoorn de wijken in en wordt in samenwerking met verschillende organisaties gekeken naar een nieuwe invulling voor 2017 voor o.a. het eetproject bij voetbalclub Always Forward. 

Nieuw is het project Glouwe bai de Buren. Het vindt plaats van maandag 18 december t/m vrijdag 22 december 2017. Deelnemers die in deze periode tafelgenoten thuis willen ontvangen met een etentje (middag- of avondeten) kunnen zich tot 17 november aanmelden. Mensen die willen mee eten kunnen zich opgeven vanaf 26 november t/m 13 december. En zeg nu zelf; wat is er nou leuker dan mensen uit de buurt te ontmoeten rond een gezellig gedekte tafel, met eten dat met liefde is bereid door een gastvrije stadsgenoot.

Verder werkt Herberg Hoorn samen met diverse partners uit Hoorn en de regio die ook tijdens de kerstdagen festiviteiten en optredens verzorgen. Denk aan jeugdtheaterschool Het Talententheater, de ambachtsmarkt op het Nieuwe Noord, de centrale bibliotheek Hoorn en voorstellingen in schouwburg Het Park. 

Heeft u ideeën, tips, vragen of andere aanvullingen mail deze dan naar; communicatie.herberg@gmail.com